STAznanost

Konec tedna v Ljubljani prvi hackathon električne energije v Sloveniji

Ljubljana, 5. oktobra - V Ljubljani se bo konec tedna odvil prvi mednarodni hackathon električne energije v Sloveniji z naslovom HackElect. Na tekmovanju, ki bo v soboto in nedeljo potekalo na ljubljanski Fakulteti za računalništvo in informatiko (FRI), se bo po navedbah organizatorjev pomerilo več kot 70 udeležencev.

Mednarodni dogodek, ki ga organizira podjetje Smart Com v sodelovanju z Elektroinštitutom Milan Vidmar, je zasnovan kot tekmovanje gostujočih ekip, predvsem študentov različnih fakultet iz Slovenije in sosednjih držav.

Cilj dvodnevnega tekmovanja je tako izobraževanje kot tudi promocija področja računalništva in informatike, ki danes predstavlja nepogrešljiv del skoraj vsakega poslovnega okolja, so zapisali organizatorji.

Udeleženci se bodo pomerili v enem od petih izbranih izzivov s področja elektroenergetike in tehnologij pametnih omrežij: termografija in obdelava slik, spremljanje strel prek sistema spletnih storitev Scalar Web in prek mobilne aplikacije, Scalar razvoj zalednega sistema, napovedovanje vzorcev v IP-omrežjih interneta stvari ter podatkovna analitika nad podatki iz pametnih števcev.

Prvi HackElect se bo zaključil v nedeljo zvečer z razglasitvijo najboljših skupin. Za najboljše tri ekipe je razpisan nagradni sklad v skupni vrednosti 10.000 evrov.

Vsi tisti, ki se bodo še posebej izkazali, pa bodo po navedbah organizatorjev dobili priložnost za zaposlitev v podjetju Smart Com ter Elektroinštitutu Milan Vidmar.

Vzporedno z HackElect dogodkom bodo organizatorji v okviru Evropskega tedna programiranja pripravili tudi srečanje in delavnico programiranja za otroke. Popeljali pa jih bodo tudi na ogled hackathona.