STAznanost

V Ljubljani že 32. državno tekmovanje iz logike

Ljubljana, 11. novembra - V organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije bo danes na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko potekalo že 32. državno tekmovanje iz logike za dijake in študente. Šolskega tekmovanja se je v tem šolskem letu udeležilo 5384 dijakov, prag za sodelovanje na državnem tekmovanju je doseglo 548 tekmovalcev, so sporočili iz zveze.

Tekmovanje v logiki je eno redkih tekmovanj, ki je namenjeno tudi študentom. Letos bo tako na državnem tekmovanju sodelovalo kar 152 študentov. Zanje se bo tekmovanje začelo ob 8. uri. Za tem bo ob 9.30 sledilo odprtje tekmovanja, na katerem se bodo ob 10. uri v logiki pomerili še dijaki.

Šolskega tekmovanja se je v tem šolskem letu udeležilo 5384 dijakov. Udeleženci tega tekmovanja pa so osvojili 1687 bronastih priznanj.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije je nevladna in neprofitna organizacija z več kot 65-letno tradicijo dela z otroki in mladino na področju znanosti, naravoslovja in tehnike. Deluje na različnih področjih tehnike, kot so elektronika, robotika, konstruktorstvo in tehnologije obdelave materialov, ter na področju kemije, biologije, modelarstva in kmetijstva. Prizadeva si za dvig priljubljenosti znanosti in tehnike med otroki in mladimi.