STAznanost

Loginova s fundacijo Login5 v podnebni izziv za znanstvenike

Ljubljana, 23. decembra - Fundacija Login5, ki sta jo po prodaji podjetja Outfit7 ustanovila Samo in Iza Login, je začela izvajati projekt, katerega cilj je s pomočjo znanstvenikov priti do novih rešitev v boju proti podnebnim spremembam. V ta namen bodo finančno podprli najbolj obetavne znanstvene projekte, prijave zbirajo do 1. marca 2018.

"Naša fundacija sedaj vlaga energijo in denar v projekte, ki bodo zagotovili življenje na Zemlji prihodnjim generacijam. In ker moramo drastično zmanjšati izpuste toplogrednih plinov že v desetih letih, je čas postal najbolj omejujoči faktor pri implementaciji potrebnih rešitev," je za STA pojasnil Samo Login.

Za to so se odločili za izvedbo projekta, ki so ga poimenovali Login5 Foundation Challenge in zastavili kot izziv znanstvenikom. Finančno podporo bodo namenili tistim projektom, ki bodo najbolj znatno prispevali k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov.

Obseg sredstev za ta izziv ni zamejen, pri izboru pa bodo v prednosti projekti, katerih rešitve bodo stroškovno učinkovite in vpeljane v največ 10 letih. Zainteresirani lahko predloge projektov prijavijo najkasneje do 1. marca 2018, in sicer na elektronski naslov challenge@login5.org.