STAznanost

Hidria v Ljubljani odprla razvojno-raziskovalni center

Ljubljana/Idrija, 23. marca - Korporacija Hidria je v Tehnološkem parku Brdo v Ljubljani odprla Razvojno inovacijski center RIC, v katerem bodo mladi strokovnjaki razvijali inovativne zelene rešitve na področju avtomobilske in industrijske tehnike, so danes sporočili iz družbe.

"Ker sodobni tehnično-tehnološki razvoj od podjetij zahteva fleksibilnost, hitro odzivnost in povezovanje, pri tem pa so ključni motivirani strokovni in kompetentni kadri, smo se v Hidrii odločili, da bomo našim razvojnikom s področja strojništva, metalurgije, fizike, kemije, informatike in elektrotehnike omogočili uresničevanje inovativnih idej tudi v glavnem mestu Slovenije," so odločitev za investicijo pojasnili v družbi.

V iskanju visokoizobraženih strokovnjakov se bodo poleg lokalnih Hidriinih okolij sedaj usmerili tudi v Ljubljanski bazen, kamor se praviloma stekajo strokovnjaki, inženirji, razvojniki in inovatorji iz vse Slovenije.

"Ljubljanske fakultete in inštituti so pomemben vir mladih inovativnih razvojnikov, ki jih zdaj naslavljamo tudi z navdihujočim in vzpodbudnim delovnim okoljem v prestolnici," pravijo in dodajajo, da jim pri razvoju posameznih rešitev prepuščajo tudi prostor za t.i. "out of box" ali nekonvencionalno razmišljanje, ki sovpada s tempom sodobnega napredka. RIC naj bi se tako strateško približal izobraževalnim institucijam, kjer se šolajo in študirajo tudi Hidriini štipendisti, in jih tako še dodatno motiviral za sodelovanje.

Napovedujejo, da bodo v RIC strokovnjakom nudili najsodobnejšo razvojno opremo za strojni vid in elektro meritve ter možnost povezovanja s Hidriinimi razvojnimi središči v Sloveniji, Nemčiji, na Madžarskem in Kitajskem ter izmenjavo pomembnih informacij z inštituti, fakultetami Univerz v Ljubljani in Mariboru ter ostalimi centri znanja.

Hidria je po lastnih navedbah v zadnjih petih letih za investicije v visokotehnološko opremo, raziskave in razvoj namenila več kot 110 milijonov evrov, letos jih bodo za ta namen še dodatnih 30 milijonov.