STAznanost

Na IJS v okviru projekta krepijo sodelovanje med industrijo in raziskovalnimi organizacijami

Ljubljana, 9. aprila - Raziskovalci Centra za prenos tehnologij in inovacij Instituta Jožef Stefan (IJS) sodelujejo v projektu Katgate Interreg Srednja Evropa, v okviru katerega želijo podjetjem omogočil dostop do infrastrukture ključnih tehnologij. V triletni projekt je vključenih osem partnerjev iz Srednje Evrope, so sporočili z IJS.

Ljubljana, Institut Jožef Stefan. Raziskovalci Centra za prenos tehnologij in inovacij Instituta Jožef Stefan (IJS) sodeluje v projektu Katgate Interreg Srednja Evropa. Foto: IJS

Ljubljana, Institut Jožef Stefan.
Raziskovalci Centra za prenos tehnologij in inovacij Instituta Jožef Stefan (IJS) sodeluje v projektu Katgate Interreg Srednja Evropa.
Foto: IJS

Projekt Ketgate je eden od številnih projektov Centra za prenos tehnologij IJS, ki krepijo povezovanje industrije in raziskovalnih organizacij.

Namen projekta je vzpostaviti sistem, ki bo omogočal malim in srednje velikim podjetjem dostop do opreme ter z njo povezanih storitev na raziskovalnih institucijah v Srednji Evropi, na katerih se razvijajo ključne tehnologije.

V okviru triletnega projekta, ki se je začel julija 2017, bodo evropski partnerji identificirali obstoječe načine sodelovanja med malimi in srednje velikimi podjetji in raziskovalnimi institucijami na področju koriščenja raziskovalne opreme, oblikovali sistem za sodelovanje, izvedli pilotne študije in oblikovali smernice.

V projekt je vključenih osem partnerjev iz Srednje Evrope, in sicer pet institucij za podporo gospodarstvu ter tri raziskovalne institucije. Poleg IJS pri projektu sodelujeta še Institut Joanneum Materials s sedežem v avstrijskem Weizu in Institut Bay Zoltan Nonprofit s sedežem v Budimpešti na Madžarskem.

V okviru projekta je konec januarja potekalo tudi srečanje projektnih in pridruženih članov na avstrijskem inštitutu, ki so ga naslednji dan nadaljevali v Ljubljani na IJS.