STAznanost

Razglasili zmagovalce regijskega BioCampa 2018

Ljubljana, 30. maja - Z razglasitvijo zmagovalcev se je v torek sklenil regijski BioCamp, ki ga je farmacevtski velikan Novartis v Sloveniji organiziral osmo leto zapored. Na dogodku se je zbralo 35 perspektivnih študentov naravoslovnih ved iz regije, pri prenosu pridobljenega znanja v prakso pa so se najbolj izkazali Filip Bošković, Rok Krese in Emanuela Senjor.

Ljubljana. Regijski BioCamp, ki ga je Lek organiziral osmo leto zapored. Zmagovalni tim s predsednico organizacijskega odbora Regijskega BioCampa arjo Ferčej Temeljotov in predsednikom Novartisa v Sloveniji Zvonetom Bogdanovskim. Foto: Lek

Ljubljana.
Regijski BioCamp, ki ga je Lek organiziral osmo leto zapored.
Zmagovalni tim s predsednico organizacijskega odbora Regijskega BioCampa arjo Ferčej Temeljotov in predsednikom Novartisa v Sloveniji Zvonetom Bogdanovskim.
Foto: Lek

Študentje so bili postavljeni pred izziv, kako razviti in uvesti lastni farmacevtski izdelek. V ekipah so izvedli študijo primera, na koncu pa s predstavitvijo pred strokovno komisijo pokazali svoje inovativno razmišljanje in sposobnost sodelovanja, so sporočili organizatorji.

Zmagovalci so Filip Bošković s Fakultete za biologijo Univerze v Beogradu, Rok Krese s Fakultete za bioznanosti Univerze v Heidelbergu ter Emanuela Senjor s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani.

Na podelitvi nagrad so izbrali tudi ekipo, ki je predstavila najboljši celostni projekt. Ekipo sestavljajo Julia Magdalena Böck, Filip Bošković, Vlatka Brozović, Jelena Gajić, Marina Kalić, Ivana Ruseska in Davor Škofič-Maurer.

Bodoči znanstveniki so se na tridnevnem forumu ukvarjali s protimikrobnimi zdravili in izzivi na poti do učinkovitih terapij, kar je bila osrednja nit letošnjega regijskega BioCampa.

Udeleženci so spoznavali nove pristope k zdravljenju in prisluhnili tudi bolnikovim izkušnjam. Na dogodku so svoje znanje s področja generične farmacevtske in biofarmacevtske industrije ter razvoja podobnih bioloških zdravil s študenti delili Novartisovi in Sandozovi strokovnjaki, predavatelji z naravoslovnih fakultet ter uspešni menedžerji.

V preteklih sedmih letih je regijski BioCamp gostil 280 študentov iz 17 držav in 77 fakultet, zaposlili pa so že 28 udeležencev tega dogodka.

Regijski BioCamp je tridnevni forum, ki ga v Ljubljani letos že osmič zapored organizira družba Lek. Povezuje najboljše študente dodiplomskih in podiplomskih programov naravoslovnih smeri v regiji s priznanimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki ter vodilnimi menedžerji.