STAznanost

Znanost na cesti išče najboljši poljudni prispevek o znanstvenih raziskavah

Ljubljana, 2. julija - Znanost na cesti vabi k prijavi na drugi razpis za najboljši poljudni prispevek o znanstvenih raziskavah. Raziskovalci z vseh raziskovalnih področij lahko na razpis prijavijo kratke prispevke o lastnih znanstvenih raziskavah, dosežkih, zmotah ali izzivih. Prijave so na voljo do 18. avgusta.

Kot so zapisali na spletni strani Znanost na cesti, morajo biti prispevki namenjeni nestrokovni javnosti, ki jo zanima znanost. Napisani naj bodo "v živem slogu in javnosti razumljivem jeziku, vendar ne nerealno senzacionalistično, ohranjena naj bo potrebna strokovnost".

Prispevek naj ima privlačen naslov in naj ne bo daljši od 4000 znakov s presledki. Vsebuje naj eno ali dve sliki, umeščeni v besedilo.

Glavni kriteriji ocenjevanja bodo zanimivost, razumljivost in strokovnost oziroma njihova dobra uravnoteženost.

V primeru, da je prispevek skupinsko delo več avtorjev, mora biti jasno razvidno, kdo je glavni pisec. Vsak avtor lahko sodeluje z največ dvema prispevkoma. Podatek o avtorju oziroma avtorjih naj vsebuje ime in priimek, institucijo in elektronski naslov.

Zainteresirani avtorji lahko prispevek pošljejo do 18. avgusta 2018 na naslov info@znc.si.

Rezultati bodo objavljeni na spletni strani https://znc.si, nagrade pa podeljene na septembrskem predavanju Znanost na cesti.

Več o razpisnih pogojih je na voljo na na https://bit.ly/2Ljwq4E.