STAznanost

Odprte prijave na Falling Walls Lab Ljubljana 2018

Ljubljana, 3. julija - Raziskovalci, podjetniki in strokovnjaki se lahko do 9. septembra prijavijo na letošnje tekmovanje za najbolj prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana. Komisija bo na zaključnem dogodku, ki bo 26. septembra v Ljubljani, izbrala tri najboljše ideje. Zmagovalna ideja pa se bo novembra predstavila tudi na finalu Falling Walls Lab v Berlinu.

Mednarodni laboratoriji Falling Walls Labs potekajo po vsem svetu in pozivajo k sodelovanju študente diplomante, magistre, podoktorske študente, mlade strokovnjake, podjetnike in mlade profesorje.

Namen Falling Walls Lab je spodbujati znanstvene in podjetniške inovacije ter spodbujati izmenjavo med izjemnimi znanstveniki in strokovnjaki, ki se pojavljajo na različnih področjih strokovnega znanja.

Zaključni dogodek Falling Walls Lab Ljubljana bo 26. septembra 2018 v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani, kjer bodo imeli udeleženci na voljo tri minute za predstavitev svoje prebojne ideje.

Najboljše tri ideje bodo prejele denarno nagrado. Zmagovalec pa bo odpotoval tudi na finalno tekmovanje Falling Walls Lab, ki bo 8. novembra v Berlinu, ter prejel vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls.

Vsem, ki bodo svojo idejo prijavili do 9. septembra, bodo na voljo pripravljalne delavnice, kjer se bodo naučili, kako pripraviti učinkovit triminutni predstavitveni govor. Delavnice bodo potekale 13., 18. in 20 septembra 2018 na Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju.

Falling Walls Lab Ljubljana izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori Zveznega ministrstva za zunanje zadeve Nemčije.

Več informacij je na voljo na http://lui.si/fwl/ ter https://www.falling-walls.com/lab