STAznanost

Na zaključek Falling Walls Lab v Berlin gre Davide Benedetto Tiz

Ljubljana, 27. septembra - Na zaključnem dogodku Falling Walls Lab Ljubljana, ki je bil v sredo v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani, je zmagovalec postal Davide Benedetto Tiz. Zmagovalec bo 8. novembra odpotoval v Berlin na mednarodno zaključno prireditev, so sporočili iz Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Ljubljana. Udeleženci Falling Walls Lab Ljubljana 2018. Foto: LUI

Ljubljana.
Udeleženci Falling Walls Lab Ljubljana 2018.
Foto: LUI

Na zaključni prireditvi so zbranim raziskovalcem, podjetnikom in strokovnjakom predstavili osem najboljših idej v Sloveniji, ki so se uvrstile v finalni izbor mednarodnega natečaja Falling Walls Lab. Poleg zmagovalca so se v treh minutah predstavili še Rok Us, Simon Okrogar, Alen Dedić, Urska Pavlin, Primož Rojac, Janez Dobnikar, Klavdij Juvan.

Šestčlansko komisijo so sestavljali Jakob Gajšek (Ljubljanski univerzitetni inkubator), Jan Dobrilovič (Beeping), Julien Coustaury (Fil Rouge Capital), Matjaž Slak (start-up coach), Miha Klinar (Gigodesign in profesor ALUO) ter predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije Branko Drobnak.

Namen Falling Walls Lab je spodbujati znanstvene in podjetniške inovacije ter spodbujati izmenjavo med izjemnimi znanstveniki in strokovnjaki, ki se pojavljajo na različnih področjih strokovnega znanja. Mednarodni laboratoriji Falling Walls Labs potekajo po vsem svetu in pozivajo k sodelovanju študente diplomante, magistre, podoktorske študente, mlade strokovnjake, podjetnike in mlade profesorje.

Mednarodni natečaj Falling Walls Lab v Sloveniji izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori nemškega zveznega ministrstva za zunanje zadeve.

Več informacij je na voljo na http://lui.si/fwl/ ter https://www.falling-walls.com/lab