STAznanost

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani s petletno akreditacijo EQUIS

Ljubljana, 1. oktobra - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je od Evropskega združenja poslovnih šol EFMD prejela petletno mednarodno akreditacijo EQUIS. S tem uspehom in uvrstitvijo na svetovno lestvico 100 najboljših programov Financial Timesa pred dvema tednoma se fakulteta uvršča v "klub" pol odstotka najbolj kakovostnih poslovnih in ekonomskih šol in fakultet na svetu, so sporočili s fakultete.

Ekonomska fakulteta je edina poslovna šola v širši regiji, ki ima mednarodne akreditacije EQUIS, AACSB in AMBA. Ta dosežek fakulteto umešča ob bok najboljšim poslovno-ekonomskim šolam in fakultetam.

Omenjena akreditacija je certifikat kakovosti, ki ga podeljuje Evropsko združenje poslovnih šol ter temelji na zavezanosti k doseganju visoke kakovosti in nenehnemu napredku v poslovnem izobraževanju. Akreditacijo opredeljujejo zahtevni akreditacijski kriteriji s področij, ki vključujejo vodenje institucije in ustvarjanje učnega okolja, študijske programe in poučevanja, skrb za razvoj študentov, akademskega in strokovnega osebja, raziskovanje z upoštevanjem visokih standardov raziskovalcev, izobraževanje za vodstvene kadre, internacionalizacijo, družbeno odgovornost ter sodelovanje s poslovnim svetom.

V svojem poročilu so presojevalci zapisali, da fakulteta uspešno obvladuje izzive novih trendov na področju poslovnega in ekonomskega izobraževanja ter s svojim delom dokazuje najvišjo kakovost delovanja.

Ob tem je dekanja ekonomske fakultete Metka Tekavčič zapisala, da je podaljšanje EQUIS akreditacije za obdobje petih let priznanje odličnosti. "Je priznanje našemu dolgoletnemu kakovostnemu delu na področju razvoja ekonomskih in poslovnih disciplin v univerzitetnem izobraževanju, raziskovanju in prenosu znanja v poslovno skupnost ter širšo družbeno skupnost," je navedla.