STAznanost

V Ljubljani se začenja mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Ljubljana, 8. oktobra - Na Institutu Jožef Stefan bo danes stekla petdnevna mednarodna konferenca o prenosu tehnologij. Njen cilj je spodbuditi izmenjavo znanja med znanstveno sfero in gospodarstvom, z namenom okrepitve sodelovanja in prenosa inovacij iz raziskovalnih laboratorijev v gospodarsko izkoriščanje.

Kot so zapisali na Centru za prenos tehnologij in inovacij na Institutu Jožef Stefan, 11. mednarodno konferenco organizirajo v okviru multikonference Informacijska družba 2018.

Na petdnevnem dogodku bodo sodelujoči med drugim spregovorili o tem, kako lahko KET tehnološki centri pomagajo posodobiti evropsko industrijsko osnovo za premik v bolj zeleno gospodarstvo in spodbuditi razvoj popolnoma novih industrij.

Tudi letos v okviru konference organizirano tekmovanje za najboljšo inovacijo v letošnjem letu v javnih raziskovalnih organizacijah. Prijavitelji bodo lahko svoje ideje predstavili ocenjevalni komisiji, ki jih bo v skladu z vnaprej objavljenimi kriteriji ter osebno predstavitvijo inovacije (Pitchi) ocenila in izbrala zmagovalca. Ta bo prejel denarno nagrado.

Na preteklih konferencah so organizatorji gostili več kot 2500 udeležencev, vključno z investitorji, izumitelji, raziskovalci, strokovnjaki za komercializacijo, ustanovitelji startup podjetij in strokovnjaki za industrijski razvoj.

Kot so dodali, so uspešno organizirali tudi šest tekmovanj za izbor tehnologije z največjim tržnim potencialom, ki so služila kot odskočna deska za uspešna startup podjetja in sklenitev licenčnih pogodb.