STAznanost

Do petka na voljo prijave na Znanstveni slam

Ljubljana, 17. oktobra - Projekt Znanost na cesti 19. novembra organizira Znanstveni slam, na katerem se bodo raziskovalci in raziskovalke predstavili s kratkimi, poljudnimi predstavitvami svojega raziskovalnega dela. Na letošnji slam se lahko prijavijo raziskovalci in raziskovalke vseh starosti ter z vseh raziskovalnih področij, prijave pa so odprte do petka do 14. ure.

Kandidati bodo imeli za svojo poljudnoznanstveno predstavitev na voljo pet minut. Pravila tekmovanja sodelujočim omogočajo, da s seboj prinesejo tudi kakšen pripomoček ali pripeljejo pomočnika.

Nastop bo ocenjevalo občinstvo, trije najboljši nastopi pa bodo nagrajeni. Prva nagrada znaša 300 evrov, druga 200 evrov in tretja 100 evrov.

Prijave sprejemajo do 19. oktobra do 14. ure na e-naslov info@znc.si. Zainteresirani lahko v nekaj stavkih sporočijo, o čem nameravajo govoriti, ter pripišejo delovni naslov nastopa.

Izmed prijavljenih bodo do 18. oktobra izbrali deset kandidatov in kandidatk, ki se bodo pomerili na Znanstvenem slamu.

Znanstveni slam je razširjena oblika komuniciranja znanstvenikov z javnostjo, ki pa pri nas do lanskega novembra še ni bila prisotna. Tovrstne dogodke so namreč začeli uvajati v Nemčiji pred desetimi leti, kasneje so se začeli širiti še v druge evropske države.

S projektom želijo raziskovalce in raziskovalke spodbuditi k poljudnemu predstavljanju svojega dela nestrokovni javnosti.

Več informacij je na voljo na povezavi https://bit.ly/2AglRwu.