STAznanost
Naravoslovje in tehnika

V Ljubljani mednarodna konferenca s področja kibernetske varnosti

Ljubljana, 14. novembra - Ljubljana bo v četrtek in petek gostila drugo srednjeevropsko konferenco s področja kibernetske varnosti 2018 (Central European Cybersecurity Conference - CECC), ki jo organizira Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru. Konferenca bo združila znanja in mnenja strokovnjakov z različnih področij informacijske varnosti, so sporočili s fakultete.

Kot so zapisali organizatorji dogodka, je osveščanje in poznavanje področja kibernetske varnosti v današnjem svetu nujno. Kibernetska varnost je namreč tema, ki je zasidrana v način življenja slehernega posameznika in organizacije, so prepričani na fakulteti.

S tem namenom bo konferenca združila znanja in mnenja strokovnjakov z različnih področij informacijske varnosti, prikazala učinke ustrezne ravni kibernetske varnosti na delovanje organizacij, delo posameznikov in spoznavanje z grožnjami v kibernetskem prostoru.

Konferenca je namenjena vsem zainteresiranim, s poudarkom na strokovnjakih iz gospodarstva, javne uprave in posameznikih, ki se srečujejo z vprašanji širšega področja informacijske varnosti.

Na konferenci bodo sodelovali raziskovalci iz EU in širšega prostora. Vabljeni predavanji bosta izvedla svetovno priznana znanstvenika na področju kibernetske varnosti Béla Genge in Christian Hummert.