STAznanost

Mariborska profesorica izvoljena v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti

Maribor, 19. decembra - Redna profesorica Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru Maja Fošner je bila na zasedanju Senata Evropske akademije znanosti in umetnosti s sedežem v Salzburgu izvoljena v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti, ki združuje akademike s celega sveta. Akademija združuje preko 2000 uglednih znanstvenikov, med njimi 34 dobitnikov Nobelove nagrade, so sporočili iz mariborske univerze.

Poslanstvo Evropske akademije znanosti in umetnosti je spodbuditi interdisciplinarno sodelovanje med uglednimi znanstveniki različnih disciplin, vodilnimi umetniki in odločevalci politike. Njihov namen je nagovarjanje in analiza pomembnih družbenih izzivov in pomoč pri reševanju kompleksnih vprašanj za dobrobit družbe.

Fošnerjeva je od leta 2014 redna profesorica in je prodekanja za izobraževalno dejavnost na Fakulteti za logistiko v Mariboru. Je gostujoča predavateljica na Univerzi Rešentnev v ruskem mestu Krasnojarsk in na francoski fakulteti IEMI. Prav tako je v upravnem odboru mednarodne akreditacijske hiše Evropski svet za poslovno izobraževanje (ECBE) ter evalvatorka pri Nacionalni agenciji za kakovost v visokem šolstvu (Nakvis).