STAznanost

ASEF objavil razpis za poletne raziskovalne štipendije

Ljubljana, 24. decembra - Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija (ASEF) je objavila razpisa za slovenske študente ter za tuje študente slovenskih korenin za 10-tedenski študijsko-raziskovalni obisk na vrhunskih univerzah v tujini oziroma v Sloveniji. Rok prijave za študijsko-raziskovalni obisk v tujini je 15. februar, za obisk v Sloveniji pa 1. marec.

ASEF nudi slovenskim študentom 10-tedenski študijsko-raziskovalni obisk na vrhunskih univerzah v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Avstraliji in Novi Zelandiji, kjer študent opravlja ekipno raziskovalno dejavnost pod mentorstvom slovenskega profesorja. ASEF letos nudi možnost gostovanja pri več kot 30 profesorjih.

Prav tako ASEF nudi 10-tedenski študijsko-raziskovalni obisk v Sloveniji tujim študentom slovenskih korenin. Raziskave lahko opravljajo na visokošolskih zavodih, na raziskovalnih inštitutih ter v gospodarstvu.

Kot so zapisali v fundaciji, si s svojim štipendijskim programom prizadevajo graditi skupnost perspektivnih mladih, ki tudi po koncu izmenjave ostanejo še naprej tesno povezani z gostujočim okoljem in profesorji po svetu. Poleg tega pa ASEF omogoča tujcem slovenskih korenin, da spoznajo domovino svojih prednikov. Na ta način ASEF deluje v prid kroženja znanja v Sloveniji in na globalni ravni.

ASEF je ameriško slovenska izobraževalna fundacija, katere ustanovitelji so uspešni v tujini izobraženi in delujoči Slovenci. Fundacija je bila ustanovljena z namenom spodbujanja znanstvenega, gospodarskega in kulturnega sodelovanja med Slovenijo in ZDA.

Več informacij o štipendijah je na voljo na tem mestu.