STAznanost

Na fakulteti za elektrotehniko že 24. seminar optične komunikacije

Ljubljana, 28. januarja - Od srede do petka bo na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko potekal seminar optične komunikacije, ki s 24-letno tradicijo udeležencem ponuja vpogled v razvojne smernice in omogoča spoznavanje novonastajajočih tehnologij na tem hitro razvijajočem se področju.

Na seminarju, ki ga organizira laboratorij za sevanje in optiko, bodo svoje prispevke predstavili domači in tuji predavatelji z univerz, inštitutov in podjetij.

Ti se bodo med drugim dotaknili tem, kot so varnost v optičnih komunikacijah, novosti v razvoju dostopovnih omrežij, dosežki in perspektive v tekmi med rastočimi potrebami v prometu in zmogljivostjo omrežja, meritve in merilna oprema ter mikrovalovna fotonika.

Ob tem bodo na seminarju potekale predstavitve slovenskih podjetij in ustanov, govora pa bo tudi o perspektivah nadaljnjega razvoja dostopovnega omrežja v Sloveniji ter smeri razvoja optičnih sistemov, ki se bodo v Sloveniji uvajali v naslednjih letih.

Poleg predavanj in predstavitev si bodo udeleženci seminarja, ki je namenjen tako strokovnjakom kot ostalim, ki jih optične komunikacije zanimajo, v avli fakultete lahko ogledali razstavo s predstavitvami zanimivih dosežkov s tega področja in razstavo merilnih instrumentov svetovnih proizvajalcev.