STAznanost

Univerza v Ljubljani išče najboljšo inovacijo med študenti in zaposlenimi

Ljubljana, 5. februarja - Ljubljanska univerza ponovno išče najboljšo inovacijo med svojimi študenti in zaposlenimi. Prijave inovacij za rektorjevo nagrado, kot je poimenovan tradicionalni natečaj, s katerim želijo prodornim tehnološkim in netehnološkim inovacijam ter inovativnim podjetniškim idejam pomagati pri vstopu na trg, so odprte do 3. marca.

Na natečaj z nagradnim skladom 6000 evrov se lahko prijavijo zaposleni, raziskovalci ali pedagoški delavci na Univerzi v Ljubljani, študenti Univerze v Ljubljani ter alumni Univerze v Ljubljani, ki so študij zaključili pred največ tremi leti.

Po zaključku prijav bodo v marcu potekale pripravljalne delavnice, v začetku aprila pa bo strokovna komisija izbrala osem finalistov.

Med njimi bodo bodo predstavniki iz gospodarstva, investitorji, startup podjetniki in predstavniki raziskovalnih institucij izbrali tri najboljše, ki si bodo razdelili nagrade v vrednostih 3000, 2000 in 1000 evrov.

Poleg tega bo najboljšim omogočeno sodelovanje v programu Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, ki rektorjevo nagrado izvaja v sodelovanju z univerzo.

Več informacij o natečaju je dosegljivih na: http://lui.si/rektorjeva-nagrada/.