STAznanost

Danes se začenja dogodek za študente iTech

Ljubljana, 4. marca - Danes se bo s predavanjem Zdravljenje z nootropiki na ljubljanski biotehniški fakulteti začel iTech, dogodek, ki študentom v prvi polovici marca že skorajda tradicionalno ponuja vrsto predavanj in delavnic s področja znanosti in tehnologije.

Na današnjem predavanju bo farmakolog Lovro Žiberna predstavil nootropike, naravne in umetne spojine, ki spremenijo nevrokemične procese in možganom omogočijo delovanje z optimalnimi zmogljivostmi, so zapisali organizatorji, društvo IAESTE Slovenija.

Nootropiki se najpogosteje uporabljajo za zdravljenje raznih obolenj, vendar so predvsem v zadnjem času postali prva izbira študentov za povečanje študijskih zmogljivosti.

Do 14. marca se bo bo v sklopu iTecha zvrstilo še sedem predavanj, med drugim bodo predstavili uporabo računalniškega vida za avtonomna plovila, sintetične kanabinoide, pa tudi 3D tiskanje hiš.

Zveza študentskih društev za mednarodno izmenjavo strokovnih praks študentov tehnike in naravoslovja ter izobraževanje (IAESTE Slovenija) je del mednarodne, nepolitične in neprofitne organizacije IAESTE, ki z izmenjavo mednarodnih študentskih praks omogoča mladim diplomantom oz. študentom tehnike in naravoslovja pridobitev strokovnih izkušenj.

Več o dogodkih je na voljo na povezavi https://www.facebook.com/ITECH.IAESTE/.