STAznanost

Na ministrstvu za izobraževanje o priložnostih vesoljskih raziskav

Ljubljana, 15. marca - Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bo danes v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo dogodek o priložnostih vesoljskih raziskav, namenjen raziskovalcem, ki bi se želeli prijaviti na razpise Evropske vesoljske agencije (Esa) ali programa Obzorje 2020.

V uvodu v dogodek z naslovom Priložnosti vesoljskih raziskav - Esa in Obzorje 2020 bosta udeležence nagovorila državna sekretarja z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Jernej Štromajer in gospodarskega ministrstva Aleš Cantarutti.

Osrednje nagovore oziroma predstavitve priložnosti bodo pripravili vodja programa SciSpacE (Znanost v vesoljskem okolju) pri Esi Thu Jennifer Ngo-Anh in njena sodelavca Sylvie Espinasse in Stephen Airey.

Kot so v napovedi dogodka zapisali na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, namerava Evropa že tako obsežna sredstva za razvoj vesoljskih zmogljivosti v prihodnje še okrepiti.

"Ker so možnosti in priložnosti raziskovalnega dela na tem hitro razvijajočem se področju velike, je namen dogodka podati čim več informacij ter okrepiti vlogo Slovenije v raziskovalnih in inovacijskih projektih, ki so na voljo," so še zapisali.