STAznanost

Modra delavnica iz Frama prejela nagrado System 2020 Steam

Slovenska Bistrica, 29. maja - Projekt Modra delavnica, s katerim Zavod Simetris s partnerji otroke, dijake in mlade spoznava s svetom naravoslovja in tehnike, je prejela nagrado System 2020 Steam. Ta je namenjena organizacijam, ki poučujejo znanost izven učilnic, so sporočili iz zavoda.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so v Modri delavnici v zadnjem letu izvedli več kot 130 delavnic za več kot 800 otrok s področja robotike, tehnike, naravoslovja, oblikovanja gline, šivanja, kuhanja in matematike, nagrada pa jim prinaša udeležbo na konferenci Ecsite v Koebenhavnu.

To za Modro delavnico pomeni "priložnost za učenje in navdihovanje ob novih idejah", ki jih bodo uresničili v razvoju programa Robotika in umetna inteligenca v šoli.

Poleg tega želijo v prihodnjem letu nabaviti tudi opremo, finančnega izziva pa so se lotili z akcijo množičnega financiranja na platformi Adrifund.com.

System 2020 Steam je vseevropska mreža več kot 250 organizacij, ki se ukvarjajo s poučevanjem znanosti zunaj učilnic. Nagrado oziroma vstopnico za konferenco Ecsite so izbrali naključno, je zapisano na spletni strani mreže.