STAznanost

Mladi bodo spoznavali svet elektrotehnike in multimedije

Ljubljana, 16. avgusta - Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo prihodnji teden potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki se ga bo udeležilo 140 mladih iz cele Slovenije. Nova znanja s področja elektrotehnike in multimedije bodo mladi pridobivali v okviru 14 tematskih delavnic ter ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove.

Ljubljana. Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo prihodnji teden potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij. Foto: FE

Ljubljana.
Na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani bo prihodnji teden potekal tradicionalni Poletni tabor inovativnih tehnologij.
Foto: FE

Poletni tabor inovativnih tehnologij, ki bo potekal od 19. do 23. avgusta je namenjen učencem od četrtega razreda osnovne šole do tretjega letnika srednje šole. Učenci in dijaki bodo preko praktičnega dela na najsodobnejši tehnični opremi spoznavali svet elektrotehnike in multimedije.

Kot so zapisali organizatorji, bodo udeleženci pridobljeno znanje sproti uporabljali v praksi, saj bodo spodbujeni k samostojnemu ustvarjanju realnih aplikacij in izdelkov. Na ta način bodo mladi dobili dostop do znanj in tehnološke opreme, do katerih doma in v šoli nimajo dostopa.

Pridobljeno znanje bodo udeleženci med drugim uporabili pri izdelavi domače vremenske postaje, električnega kolesa, iz kompleta Lego Mindstorms bodo sestavili in sprogramirali avtonomno vozilo. Spoznali bodo, kako nastanejo nevihtne strele, se naučili nekaj trikov s področja video produkcije in TV sistemov ter pripravili in posneli oddajo, ki jo bodo predvajali v živo.

Poleg 14 poučnih delavnic, ki jih vodijo mentorji s fakultete, se bodo mladi odpravili tudi na nekaj ekskurzij v visoko tehnološka podjetja in ustanove, so še zapisali organizatorji.