STAznanost

Prijave na Falling Walls Lab Ljubljana 2019 še do 8. septembra

Ljubljana, 22. avgusta - Na voljo so prijave na letošnje tekmovanje za najbolj prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana 2019. Zmagovalec bo dobil vstopnico za finalno tekmovanje Falling Walls Lab, ki bo novembra v Berlinu. Prijave so odprte do 8. septembra, so sporočili iz Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Izbrani posamezniki bodo v triminutnih predstavitvah delili svoje raziskovalne projekte, poslovne modele in družbene pobude z občinstvom in žirijo. Predstavitve idej bo ocenjevalo šest članov komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji.

Finalni dogodek bo potekal 25. septembra v NLB centru inovativnega podjetništva. Zmagovalec bo odpotoval na Falling Walls Lab Finale, ki bo 8. in 9. novembra 2019 v Berlinu in prejel vstopnico za odmevno konferenco Falling Walls.

Za vse prijavljene na tekmovanje sta obvezni tudi dve delavnici javnega nastopanja in učinkovitega pitchanja, ki bosta potekali 11. in 18. septembra. V okviru brezplačnih delavnic se bodo udeleženci naučili, kako podati svojo idejo na najbolj učinkovit način in si tako povečati možnost zmage ter predstavitve svoje ideje v Berlinu pred investitorji iz mednarodnega okolja.

Prijave na Falling walls lab Ljubljana 2019 so odprte do 8. septembra prek obrazca na tej povezavi.

Mednarodni laboratoriji Falling Walls Labs potekajo po vsem svetu in pozivajo k sodelovanju študente diplomante, magistre, podoktorske študente, mlade strokovnjake, podjetnike in mlade profesorje.

Falling Walls Lab Ljubljana tudi letos izvaja Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori nemškega ministrstva za zunanje zadeve.