STAznanost

V Ljubljani se bodo srečali strokovnjaki za energetske trge

Ljubljana, 29. avgusta - Na ljubljanski fakulteti za elektrotehniko bo med 18. in 20. septembrom potekala 16. mednarodna konferenca EEM, največja evropska znanstvena konferenco na temo energetskih trgov in delovanja energetskih sistemov. Vsako leto se konference udeleži več kot 250 mednarodnih strokovnjakov, znanstvenikov in gospodarstvenikov.

Na konferenci, ki jo organizira laboratorij za energetske strategije udeleženci izmenjujejo mnenja, izkušnje ter izsledke raziskav o številnih vprašanjih, povezanih s področij pametnih omrežij, trgovanja z energijo in trajnostno energijo, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji.

EEM19 je "prostor izmenjave idej, na konferenci predstavljeni članki pa zagotavljajo trdno podlago za oblikovalce energetskih politik", so še zapisali.

Poleg predstavitev znanstvenih člankov udeležencev iz cele Evrope bodo na konferenci potekale tudi predstavitve energetskih projektov iz programa Obzorje 2020. Na omizjih z vabljenimi govorci pa se bo med drugim razpravljalo tudi o spremembah, ki jih v energetskem sektorju pričakujejo kratkoročno in dolgoročno ter o izzivih, ki jih te spremembe prinašajo.

Udeleženci se bodo lahko udeležili tudi dveh strokovnih ekskurzij: ena bo ogled podjetja Energetika Ljubljana, druga pa ogled Ljubljanskega regijskega centra za ravnanje z odpadki (RCERO Ljubljana).