STAznanost

Znan je zmagovalec Falling Walls Lab Ljubljana

Ljubljana, 26. septembra - V NLB centru inovativnega podjetništva je včeraj potekal zaključni dogodek letošnjega tekmovanja za najbolj prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana, na katerem so za pot na finalno tekmovanje Falling Walls Lab v Berlin izbrali Urbana Košaka z ljubljanske fakultete za farmacijo.

Ljubljana Tekmovanje za prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana 2019. Foto: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Ljubljana
Tekmovanje za prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana 2019.
Foto: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Ljubljana Zmagovalec tekmovanja za prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana 2019 Urban Košak. Foto: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Ljubljana
Zmagovalec tekmovanja za prebojne ideje Falling Walls Lab Ljubljana 2019 Urban Košak.
Foto: Ljubljanski univerzitetni inkubator

Košak bo 8. novembra v Berlin odpotoval "s prebojno idejo o zdravljenju Alzheimerjeve bolezni", ki jo je z ekipo razvil, "ker imajo trenutno odobrena zdravila za lajšanje simptomov Alzheimerjeve bolezni številne omejitve", kot so neželeni stranski učinki in omejena klinična učinkovitost.

Na včerajšnjem dogodku so sicer prisluhnili šestim finalistom z različnih akademskih področij. Ti so v triminutnih predstavitvah delili svoje raziskovalne projekte, poslovne modele in družbene pobude z občinstvom in žirijo.

Predstavitve idej je ocenjevalo šest članov komisije, predstavnikov gospodarstva in znanosti z različnih strokovnih področji.

Vsi prijavljeni na tekmovanje so se morali udeležiti dveh delavnic javnega nastopanja in učinkovitega pitchanja, kjer so se naučili, kako podati svojo idejo na najbolj učinkovit način.

Mednarodni laboratoriji Falling Walls Labs potekajo po vsem svetu in pozivajo k sodelovanju študente diplomante, magistre, podoktorske študente, mlade strokovnjake, podjetnike in mlade profesorje.

Falling Walls Lab Ljubljana je tudi letos izvedel Ljubljanski univerzitetni inkubator v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani in Nemško službo za akademske izmenjave (DAAD) ob podpori nemškega ministrstva za zunanje zadeve.