STAznanost

V Ljubljani 4. simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

Ljubljana, 21. decembra - Društvo v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) v sodelovanju z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport v ponedeljek pripravlja že četrti simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini. Namen dogodka je vzpostavljati in utrjevati vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in profesorji, raziskovalci ter študenti v Sloveniji.

Udeležence bosta uvodoma nagovorila minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo in predsednica Društva v tujini izobraženih Slovencev Andreja K. Bogataj. Sledila bo okrogla miza na temo kroženja možganov in mednarodnega sodelovanja.

V popoldanskem delu bo v okviru treh sklopov potekalo šest tematskih panelov: Pravo, Data Science, Oblikovanje, Podnebne spremembe, Raziskovalna umetnost in ERC Starting Grant.

Na vsakem panelu bodo trije govorci, slovenski profesorji oziroma raziskovalci v tujini, predstavili svoje raziskovalno delo. Panelom bodo predsedovali profesorji ali raziskovalci z univerz ali raziskovalnih inštitutov v Sloveniji.

Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini je multidisciplinarna konferenca, katere cilj je vzpostavitev in utrjevanje vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in raziskovalci ter profesorji v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks. Simpozij je hkrati priložnost za deljenje dobrih praks in morebitno dolgoročno projektno sodelovanje.