STAznanost

Lek na kariernem zajtrku gosti slovenske strokovnjake iz tujine

Mengeš, 6. januarja - V Lekovih prostorih v Mengšu se bodo na Novartisovem kariernem zajtrku danes zbrali slovenski strokovnjaki naravoslovnih znanosti, ki se izobražujejo ali delajo v tujini. Na dogodku, ki je po navedbah organizatorjev namenjen spodbujanju vračanja strokovnjakov nazaj v domače okolje, jim bodo predstavili karierne priložnosti v Sloveniji.

Kot so v Leku zapisali v sporočilu za javnost, udeležencem zajtrka "vodje in kadrovski menedžerji iz Novartisovih enot v Sloveniji predstavijo karierne priložnosti in izzive, s katerimi se soočajo strokovnjaki v visokotehnološkem farmacevtskem podjetju".

Organizatorji na dogodku pričakujejo večje število strokovnjakov, "ki lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo pri iskanju odgovorov na nekatere največje zdravstvene izzive sodobnega časa".

Doslej so na kariernih zajtrkih za slovenske strokovnjake iz tujine gostili več kot 250 strokovnjakov z v tujini dokončanim magisterijem ali doktoratom s farmacevtskega, kemijskega, biotehnološkega ali z drugega naravoslovnega in tehničnega področja. Med njimi so jih 21 tudi zaposlili.