STAznanost

NetSlo 20 bo združil raziskovalce s področja analize omrežij

Ljubljana, 21. januarja - Na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani bo v četrtek potekalo srečanje NetSlo 20, na katerem bodo spregovorili o različnih vidikih področja analize omrežij.

Med drugim bo o vizualizaciji in analizi sklopljenih in večplastnih omrežij spregovoril Blaž Škrlj z Instituta Jožef Stefan, Dimitar Hristovski in Andrej Kastrin z Inštituta za biostatistiko in medicinsko informatiko ljubljanske medicinske fakultete pa bosta podala predavanje z naslovom Odkrivanje zakonitosti iz literature v teoriji in praksi.

Petra Kralj Novak z Instituta Jožef Stefan bo predstavila splošno metodologijo za avtomatsko analizo razpoloženja in stališč ter rezultate njene uporabe na primeru mrež na Twitterju, Andraž Matkovič z oddelka za psihologijo na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani pa bo spregovoril o osnovah preučevanja funkcijskih možganskih omrežij.

Poleg tega bodo na NetSlo 20 predstavili tudi knjigo Advances in Network Clustering and Blockmodeling, ki so jo uredili Patrick Doreian, Vladimir Batagelj in Anuška Ferligoj. Kot so zapisali v programu dogodka, knjiga celostno obravnava razvrščanje in bločno modeliranje omrežij ter zajema najnovejše pristope in metode, razvite v zadnjem desetletju.