STAznanost

Lek skupaj z LUI vabi na svoj prvi hackathon

Ljubljana, 3. marca - Farmacevtska družba Lek v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem (LUI) v marcu organizira prvi Lekov hackathon, dvodnevno tekmovanje ekip v hekanju programskih rešitev za konkretna izziva na osnovi Lekovih podatkov.

Avtorji najboljših programskih rešitev, ki bodo povezale izziva farmacije z naprednimi informacijskimi tehnologijami, bodo nagrajeni, s potencialno možnostjo prihodnjega sodelovanja s podjetjem. V skladu za nagrade je od 3000 do 5500 evrov za zmagovalno ekipo, 1500 evrov za drugo- in 1000 za tretjeuvrščeno ekipo.

V okviru tekmovanja bodo ekipe skušale oblikovati rešitve za napovedovanje biološke uporabnosti učinkovine iz njene kemijske strukture in njenih fizikalno-kemijskih lastnosti ter oblikovati obogateno resničnost in vizualizacijo podatkov v farmacevtski tehnologiji.

K sodelovanju so vabljeni strokovnjaki s področja farmacije in programerji, ki se na tekmovanje prijavijo kot posamezniki ali ekipe. Organizatorja bosta izmed prijavljenih kandidatov izbrala do 40 tekmovalcev oz. 8 ekip.

Hackathon bo potekal 20. in 21. marca v Tehnološkem parku Ljubljana. Prijave zbirajo do 11. marca na svoji spletni strani.