STAznanost

Prijave za rektorjevo nagrado za najboljšo inovacijo do 19. aprila

Ljubljana, 4. marca - Univerza v Ljubljani (UL) išče najboljšo inovacijo v letu 2020. Rektorjeva nagrada je tradicionalno tekmovanje, ki vzpodbuja vstop inovacij na trg. K prijavam vabijo vse, ki imajo tehnološke ali netehnološke inovacije in inovativne podjetniške ideje. Rok za prijavo je 19. april. Program pa bo potekal v maju, zmagovalca pa bodo razglasili 25. maja.

Tekmovanje so razdelili v dve kategoriji, kategorijo študentov in kategorijo raziskovalcev, redno zaposlenih na Univerzi v Ljubljani. Svojo idejo ali inovacijo bodo kandidati predstavili v treh minutah pred strokovno komisijo, predstavniki gospodarstva ter akademskega sveta.

V skladu za nagrade je 12.000 evrov oz. po 6000 evrov za vsako kategorijo. Rektor UL Igor Papič bo zmagovalcu kategorije podelil nagrado 3000 evrov, drugemu 2000 evrov in tretjemu 1000 evrov. V okviru tekmovanja bodo udeleženci sodelovali tudi na delavnicah oblikovanja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine ter nastopanja in predstavitve vaše ideje pred komisijo.

Najboljši bodo imeli možnost vstopiti v program Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja, kjer bo zagotovljena tudi pomoč pri pridobitvi finančnih virov ter dostop do investitorjev in gospodarstvenikov.

Več informacij na spletni strani LUI.