STAznanost

Odprte prijave za najboljšo inovacijo na javnih raziskovalnih organizacijah

Ljubljana, 17. marca - Center za prenos tehnologij in inovacij na Institutu Jožef Stefan (IJS) je objavil razpis za najboljšo inovacijo v letu 2020 na javnih raziskovalnih organizacijah. Nagrado vsako leto podelijo v okviru Mednarodne konference o prenosu tehnologij, ki bo letos 8. oktobra.

Ljubljana. Odprte prijave za najboljšo inovacijo na javnih raziskovalnih organizacijah. Foto: http://ittc.ijs.si/

Ljubljana.
Odprte prijave za najboljšo inovacijo na javnih raziskovalnih organizacijah.
Foto: http://ittc.ijs.si/

Cilj razpisa je vzpodbuditi prenos tehnologij iz javnih raziskovalnih organizacij v gospodarstvo na vseh področjih naravoslovnih znanosti s pomočjo licenciranja in razvoja odcepljenih podjetij.

Na razpis se lahko prijavijo avtorji inventivnih in inovativnih tehnologij, zaposleni na javnih raziskovalnih organizacijah, ki imajo idejo o komercializaciji te tehnologije in jo bodo predstavili na konferenci. Podeljeni bosta največ dve nagradi, nagradni sklad tekmovanja znaša 2500 evrov.

Predstavitve poslovnih predlogov bo ocenjevala komisija, ki jo sestavljajo investitorji in strokovnjaki s področja komercializacije tehnologij. Idejo z najvišjim tržnim potencialom nagradijo z denarnimi nagradami.

V okviru tekmovanja se lahko kandidati udeležijo delavnic razvoja poslovne ideje, zaščite intelektualne lastnine ter predstavitve pred komisijo. Prijave pa so odprte do 31. avgusta 2020.

Prijavni obrazci so dostopni na spletni strani konference http://ittc.ijs.si/awards/.