STAznanost

Agencija za raziskovalno dejavnost išče direktorja

Ljubljana, 24. julija - Javna agencija za raziskovalno dejavnost je v Delu objavila javni razpis, s katerim iščejo direktorja. Rok za oddajo vloge je 7. september. Mandat direktorja pa traja pet let.

Če želi kandidat postati direktor agencije, mora biti slovenski državljan, imeti mora visokošolsko izobrazbo, najmanj deset let delovnih izkušenj in mora biti strokovnjak na področju dela oz. dejavnosti agencije.

Aktivno mora obvladati najmanj en svetovni jezik, ne sme biti pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, usposobljen mora biti za vodenje, upravljanje in koordiniranje dela.

Poleg tega mora priložiti kratek življenjepis in vizijo delovanja in razvoja agencije.

Agencijo sedaj vodi kot v. d. direktorja Blaž Zmazek, ki je za STA nedavno napovedal, da se bo prijavil na tokratni razpis. Vodenje agencije je prevzel konec aprila, pred tem pa jo je vodil Jozsef Györkös, ki mu je mandat potekel 29. oktobra lani. Nato je agencijo vodil kot v. d., upravni odbor agencije pa ga je konec januarja na podlagi razpisa izbral kot najbolj strokovno usposobljenega kandidata za zasedbo delovnega mesta direktorja, a vlada ni dala soglasja k imenovanju.