STAznanost

Na Googlovih zemljevidih tudi območja, kjer je veliko okužb s koronavirusom

San Francisco, 24. septembra - Gooogle je napovedal, da bo ta teden nagradil svoje zemljevide tako, da bodo poslej z barvo označena območja, kjer je veliko okužb z novim koronavirusom. V zgornjem desnem kotu naj bi tako bila na voljo opcija covid-19, kjer bodo prikazana območja glede na število okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev v zadnjih sedmih dneh.

Prikazano bo tudi, ali se število okužb na posameznem območju povečuje ali znižuje, je dejal vodilni predstavnik Googla za zemljevide Sujoy Banerjee, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Podatke glede okužb bodo pridobivali od ameriške univerze Johnsa Hopkinsa, New York Timesa ter spletne enciklopedije Wikipedia, ki pridobiva podatke od Svetovne zdravstvene organizacije ter ministrstev za zdravje posameznih držav.

Google je v povezavi s svojim zemljevidom in pandemijo covida-19 že uvedel možnost, ki uporabniku pokaže, ali obstaja možnost gneče na javnem potniškem prometu.

"V časih, ko je oditi ven postalo bolj zapleteno, upamo, da bodo Googlovi zemljevidi pomagali, da boste tja, kamor ste namenjeni, prišli kar se da varno in čim bolj učinkovito," je še dejal Banerjee.