STAznanost

Na Amchamovem dogodku o vlogi žensk v znanosti in tehnologiji

Ljubljana, 14. oktobra - Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji (Amcham Slovenija) v sodelovanju z družbo MSD danes pripravlja dogodek o vlogi in zastopanosti žensk v znanosti, tehnologiji, inženirstvu in matematiki. Med drugim se bodo vprašali, ali so ta področja res enako dostopna obema spoloma.

Kot so sporočili iz zbornice, bodo sodelujoči v razpravi med drugim izpostavili podatek, da je med vsemi raziskovalci na svetu le 30 odstotkov žensk. Govorili bodo o razlikah med ženskim in moškim načinom vodenja ter se vprašali, ali so znanost, tehnologija, inženirstvo in matematika res enako dostopni vsem.

Na dogodku, ki bo potekal v živo in prek spleta, bodo sodelovale raziskovalka in predavateljica na mariborski fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko ter inženirka leta 2019 Aida Kamišalić Latifić, direktorica Siemensa Slovenija in predsednica uprave Siemensa Hrvaška Medeja Lončar ter predsednica združenja Europa Donna Slovenija in predsednica evropske zveze Europa Donna Tanja Španić.

Sodelovali bosta tudi generalna direktorica biofarmacevtske družbe MSD za Slovenijo in Hrvaško, članica vodstva MSD Balkan ter podpredsednica hrvaškega združenja inovativne farmacevtske industrije Rina Musić ter direktorica družbe Mediade, soavtorica Zlate niti, vodja metodologije izbora Gazela in soustanoviteljica projekta Inženirke in inženirji bomo Edita Krajnović.