STAznanost
Humanistika in družboslovje

Biotehniškemu izobraževalnemu centru nagrada za odličnost

Ljubljana, 13. novembra - Biotehniški izobraževalni center (BIC) Ljubljana je danes prejel nagrado Evropske komisije za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju. Evropska komisija je omenjeni izobraževalni center nominirala za finalista prestižnega tekmovanja, v katerem je bil BIC boljši od finskega izobraževalnega konzorcija Sasky.

Cilj nagrade "Vet Innovators Award" je prepoznati evropskega izvajalca poklicnega izobraževanja in usposabljanja, ki je z inovativnimi praksami prispeval k odličnosti na svojem področju, so pri BIC zapisali v izjavi za javnost.

"Ponosni smo na naše delo in veseli smo, da je prepoznano tudi na evropski ravni. Naše glavno poslanstvo je izobraževanje in še naprej se bomo trudili, da bodo naši dijaki, študenti in udeleženci izobraževanja odraslih deležni odličnih pogojev za izobraževanje," je po prejemu nagrade dejala direktorica BIC Ljubljana Jasna Kržin Stepišnik.

V predstavitvenem posnetku so predstavili številne aktivnosti, ki jih izvajajo v različnih programih, med drugimi šolsko mikropivovarno, ki deluje v sklopu Centra kulinarike in turizma KULT316, ter študente živilstva in prehrane, ki so razvili Newdels, pšenične durum testenine z ječmenovimi tropinami, ki nastanejo pri procesu proizvodnje piva in sicer končajo kot odpadek.

Evropska komisija je nagrade v okviru tedna poklicnih spretnosti podeljevala petič.