STAznanost
Humanistika in družboslovje

Ljubljanska ekonomska fakulteta napredovala na lestvici Financial Timesa

Ljubljana, 7. decembra - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani se je kot edina poslovno-ekonomska šola iz Slovenije ponovno uvrstila med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi. Kot so sporočili iz omenjene fakultete, se je magistrski program fakultete International Master in Business and Organisation (IMB) v primerjavi z lanskim letom povzpel za deset mest na 77. mesto.

Financial Times je lestvico objavil v nedeljo, ljubljanska ekonomska fakulteta pa se je nanjo uvrstila že tretjič zapored. Kot so izpostavili na fakulteti, to predstavlja "ponovno potrditev trdega dela in pripadnosti zaposlenih in študentov ter kakovosti v mednarodnem okolju".

Pomen te uvrstitve potrjuje tudi dejstvo, da je pogoj za uvrstitev na lestvico ena od najuglednejših mednarodnih akreditacij poslovne šole, so dodali.

Magistrski program fakultete International Master in Business and Organisation (IMB) se je v primerjavi z lanskim letom povzpel za deset mest na 77. mesto lestvice Financial Timesa, ki po navedbah fakultete zajema najboljše magistrske programe Master in Management na svetu.

"Ekonomska fakulteta je ponosna na svoj mednarodni ugled ter partnerstva. Njeni študenti imajo v okviru programov dvojnih diplom možnost študiranja kar štirih poslovnih šolah, ki so prav tako uvrščene na lestvico Financial Timesa (KEDGE, BI, Audencia in ESSCA). S švicarsko poslovno šolo Univerzo St. Gallen (tradicionalno med najboljšimi), pa fakulteta že četrto leto zapored organizira skupno doktorsko (v tem šolskem letu prvič kot zimsko) poletno šolo GSERM Ljubljana," so dosežek še pospremili na ekonomski fakulteti.