STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Novartisov karierni zajtrk tokrat prek spleta

Ljubljana, 6. januarja - Farmacevtski velikan Novartis je v torek pripravil šesti karierni zajtrk v Sloveniji, ki se ga je tokrat prek spleta udeležilo več kot 300 strokovnjakov, ki jih zanimajo zaposlitvene priložnosti v visokotehnološkem farmacevtskem podjetju. Priložnosti so udeležencem predstavniki Novartisa predstavili na 12 tematskih odrih.

Udeleženci so na virtualnem srečanju med predavanji in pogovori v tematskih sklopih, kot so razvoj in proizvodnja bioloških zdravil, uporaba tehnologije mešane resničnosti pri delu, agilne ekipe, spoznali nabor možnosti za karierno rast v spodbudnem delovnem okolju, so še zapisali v podjetju.

Novartisov karierni zajtrk je nagrajena pobuda, ki skupaj z BioCampom in Novartisovim poslovnim zaposlitvenim dogodkom postavlja trende na področju zaposlovanja.

Doslej so s kariernimi zajtrki, ki so v šestih letih gostili več kot 550 strokovnjakov iz farmacije in drugih znanosti, v farmacevtskem podjetju privabili 21 slovenskih strokovnjakov, so sporočili iz Novartisa.

"Novartisov karierni zajtrk je nastal kot odziv na sodobno migracijo visoko izobraženega kadra in kot spodbuda slovenskim vrhunskim strokovnjakom v tujini k vrnitvi v domače okolje. Po petih letih pa je dogodek prerasel v interaktivno platformo za študente in strokovnjake najrazličnejših strok, ki jih zanimajo karierne priložnosti v globalni farmacevtski družbi v Sloveniji in širše," je povedala vodja strateških programov v Novartisu v Sloveniji Darja Ferčej Temeljotov.