STAznanost

Emilija Stojmenova Duh prva slovenska predstavnica v Global Young Academy

Ljubljana, 15. marca - Emilija Stojmenova Duh s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani je kot prva iz Slovenije izbrana za eno od 31 novih članic in članov Global Young Academy. Organizacija daje glas in veljavo mladim znanstvenikom in znanstvenicam z vsega sveta, so sporočili s fakultete.

Novi člani in članice bodo svoje petletno članstvo uradno začeli med letnim generalnim srečanjem in konferenco mladih znanstvenikov, ki bo letos potekala prek spleta med 1. in 4. junijem.

Nove članice in člane je izbral 69-članski odbor pod vodstvom Leile Niamir z Mercator Research Institute on Global Commons and Climate Change v Nemčiji.

Emilija Stojmenova Duh je leta 2013 doktorirala s področja elektrotehnike na Univerzi v Mariboru. Po diplomi leta 2009 je bila zaposlena kot vodja za uporabniško izkušnjo v internacionalnem telekomunikacijskem podjetju Iskratel, kjer je pridobila dragocene izkušnje iz telekomunikacijske industrije. Bila je tudi vodja Demole Slovenije, del mreže Demola, ki je s strani OECD in Svetovne banke priznana kot primer najboljše prakse za oblikovalce inovacijskih politik.

Trenutno je docentka na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Njeno raziskovalno delo se osredotoča predvsem na uporabniku usmerjeno oblikovanje, ustvarjalno razmišljanje in odprte inovacije. Je odgovorna za razvoj in koordinira aktivnosti nacionalne mreže FabLab Slovenija, piše na spletni strani Laboratorija za telekomunikacije fakultete za elektrotehniko.