STAznanost

Na slovesnosti ob 15-letnici mariborske fakultete za naravoslovje in matematiko podelili priznanja

Maribor, 7. aprila - Mariborska fakulteta za naravoslovje in matematiko danes praznuje 15-letnico. Na slovesnosti je v. d. dekana fakultete Blaž Zmazek poudaril, da njihovi študentke in študenti predstavljajo generacijo z izjemno življenjsko izkušnjo in generacijo, ki na velika vrata vstopa v poklice prihodnosti. Podelili so tudi priznanja fakultete.

Zbrane so poleg Zmazka pozdravili tudi predsednik republike Borut Pahor, ministrica za izobraževanje Simona Kustec, pa rektor Univerze v Mariboru Zdravko Kačič, mariborski župan Aleksander Saša Arsenovič in državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport Mitja Slavinec.

Na prireditvi so se zahvalili vsem, ki so pripomogli k uspešnemu delovanju in razvoju fakultete ter razvoju naravoslovja in matematike nasploh, so sporočili z Univerze v Mariboru.

Na slovesnosti so podelili tudi priznanja fakultete za letošnje in lansko leto. Za 2020 so priznanja prejeli matematik Boštjan Breša, ki v svetovnem merilu sodi med vrhunske raziskovalce, Franc Janžekovič za izjemne uspehe pri pedagoškem delu, Dušan Devetak pa za izjemne rezultate pri raziskovalnem delu. Monika Šket je prejela priznanje za izjemno strokovnost, zanesljivost in samoiniciativnost, Miran Podlesnik iz podjetja M Plus pa zahvalno listino za uspešno sodelovanje in podporo pri zooloških, laboratorijskih in terenskih raziskavah.

Za 2021 pa so priznanja prejeli zaslužni profesor Dušan Pagon, Mitja Kaligarič za dosežke na področju botaničnih raziskav, Mitja Slavinec za izjemne rezultate pri vpetosti fakultete v okolje, Robert Repnik pa za uspehe pri pedagoškem delu in vodenje pedagoških študijskih programov na fakulteti.

Uroš Čarman je prejel priznanje za dolgoletno razvojno delo v računalniškem centru. Zahvalno listino je prejel tudi Mišo Hölbl iz Radia City, in sicer za tesno sodelovanje in strokovno podporo pri komunikaciji z javnostmi ter promociji fakultete, so še zapisali v sporočilu za javnost.