STAznanost

Odprt je razpis za Inženirko leta 2021

Ljubljana, 25. avgusta - Začelo se je zbiranje prijav za naziv Inženirka leta 2021, s katerim organizatorji že četrto leto zapored iščejo 10 inženirk iz slovenskih podjetij, organizacij in ostalih združenj. Razpis je odprt do 24. septembra, priznanje Inženirka leta 2021 pa bodo podelili na slavnostnem dogodku 5. januarja prihodnje leto.

Tako kot prejšnja leta lahko posamezniki, inženirke same, podjetja, organizacije in združenja svojo kandidatko za Inženirko leta 2021 predlagajo do 24. septembra prek obrazca na spletni strani www.inzenirka-leta.si.

Kot so sporočili organizatorji, bo komisija med prijavljenimi kandidatkami izbrala deset finalistk, ki jih bodo predstavili 11. novembra.

Z izborom Inženirka leta organizatorji naslavljajo problem nevidnosti inženirk v družbi in gradijo skupnost slovenskih inženirk. V središču izbora Inženirka leta niso inženirski dosežki posameznic, temveč njihov potencial, da so kot inženirke zgled in navdih mlajšim generacijam deklet. V treh letih je bilo na izbor prijavljenih že 103 inženirk.

Pri izboru šteje tudi doprinos inženirk k razvoju tehnologije ter napredku gospodarstva in družbe kot celote, so še sporočili iz podjetja Mediade.

Izbor poteka v soorganizaciji revije IRT3000 in družbe Mediade v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti RS ter sodelujočimi partnerji.