STAznanost

Univerza v Ljubljani vabi k prijavam za Rektorjevo nagrado

Ljubljana, 31. avgusta - Univerza v Ljubljani je objavila razpis za rektorjevo nagrado, s katero želijo spodbuditi inovacije na največji slovenski univerzi in pomagati inovatorjem na poti do trga. Razpis je odprt do 19. septembra, k prijavam pa vabijo posameznike ali skupine, povezane z Univerzo v Ljubljani, ki imajo inovativne podjetniške ideje in tehnološke ali netehnološke inovacije.

Na razpis, ki ga Univerza v Ljubljani pripravlja v sodelovanju z Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem k prijavam vabi v dveh kategorijah, in sicer vse zaposlene, raziskovalce ali pedagoške delavce ter študente in alumne Univerze v Ljubljani, za katere velja, da od zaključka študija do datuma prijave ni minilo več kot dve leti.

Člani prijavljenih skupin so lahko tudi zaposleni na drugih institucijah ali študenti drugih univerz, vendar mora v tem primeru vodja skupine izpolnjevati zgornje pogoje.

Sodelujoče čaka nagradni sklad v višini 12.000 evrov oziroma 6000 evrov za posamezno kategorijo. Rektor Univerze v Ljubljani bo zmagovalni inovaciji kategorije podelil nagrado 3000 evrov, drugi 2000 evrov in tretj 1000 evrov.

Po zaključku prijav bodo med 20. septembrom in 24. oktobrom za prijavljene potekale pripravljalne delavnice na tematike oblikovanja poslovne ideje, predstavitve, nastopanja in zaščite intelektualne lastnine.

Konec oktobra bo nato potekal izbor 12 finalistov (šest iz kategorije študentov in šest iz kategorije raziskovalcev), pri čemer se bodo tekmovalci predstavili pred ožjo tričlansko strokovno komisijo.

Zaključno dejanje bo predvidoma potekalo 11. novembra, ko bo potekala virtualna finalna predstavitev vseh 12 tekmovalcev, razglasitev zmagovalcev in podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo na Univerzi v Ljubljani v obeh kategorijah.