STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Na konferenci Cutting Edge 2021 se je predstavilo več kot 100 raziskovalcev

Ljubljana, 20. septembra - Društvo raziskovalcev kemijskih znanosti UL FKKT je pred dnevi izvedlo četrto mednarodno znanstveno konferenco Cutting Edge 2021. Konferenca z naslovom Neodvisni v znanosti je zaradi trenutnih epidemioloških razmer potekala na daljavo, udeležilo pa se je je več kot 140 diplomskih in magistrskih študentov ter doktorskih in podoktorskih raziskovalcev z naravoslovnih področij. Okrog 115 jih je predstavilo svoje raziskovalno delo.

Štirje izmed tistih, ki so predstavili svoje raziskovalno delo, so po glasovanju udeležencev in izboru komisije prejeli nagrade za najboljši poster: Anže Ivančič, Martin Rihtaršič, Tanja Topić in Bruno Aleksander Martek, so sporočili iz Društva raziskovalcev kemijskih znanosti na Fakulteti za kemijo In kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani (UL FKKT).

Na temo Neodvisni v znanosti se je zvrstilo več predavanj. Vodja oddelka za podporo raziskovalcem in promocijo na Univerzi v Ljubljani Tjaša Nabergoj je predstavila možnosti študentske mobilnosti v okviru projekta Eutopia. O karieri znanstvenika in pomenu znanosti za današnji čas je predaval Richard Wheeler, Matjaž Humar, Matic Lozinšek in Urša Tiringer pa so predstavili svoje raziskovalno področje in svoje karierne poti ter mladim svetovali o možnostih, ki so jim na voljo za začetek samostojne raziskovalne poti.

Konferenca je potekala pod okriljem Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, v sodelovanjem s Kemijskim inštitutom, Institutom Jožef Štefan in Nacionalnim inštitutom za biologijo. Sponzorji konference so bili Ljubljanski univerzitetni inkubator, Tehnološki park, Krka, Chemass in Mikro+polo.