STAznanost

Konec tedna na IJS Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij

Ljubljana, 4. oktobra - Na Inštitutu Jožef Štefan (IJS) ter na spletu se bo v četrtek in petek odvila 14. Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij (ITTC), na kateri bodo v raznolikem programu povezali strokovnjake za prenos tehnologij, raziskovalce, podjetnike, politične odločevalce in predstavnike podpornega okolja.

Mednarodno uveljavljena konferenca ITTC (International Technology Transfer Conference) bo razdeljena na več programskih sklopov, odprla pa jo bodo predavanja o premagovanju tehnoloških izzivov na poti od razvoja ideje h končnemu produktu ali storitvi s pomočjo Proof-of-Concept financiranja.

Udeleženci bodo predstavili znanstvene prispevke o prenosu tehnologij in intelektualni lastnini, odvila se bo okrogla miza s strokovnjaki in podjetniki o upravljanju intelektualne lastnine, predstavili pa bodo tudi uspešne raziskovalne projekte, financirane z javnimi sredstvi, ter možnosti njihove nadaljnje komercializacije.

Na konferenci bo potekalo tekmovanje za izbor najboljše inovacije s tržnim potencialom, ki prihaja iz javnih raziskovalnih organizacij, podelili pa bodo tudi nagrade WIPO Medal for Inventors in WIPO IP Enterprise Trophy.

Ob glavnem programu bodo potekala tudi dvostranska virtualna srečanja med raziskovalci in podjetniki v okviru konference, s katerimi želi Center za prenos tehnologij in inovacij, ki s partnerji pripravlja konferenco, omogočiti vzpostavljanje novih raziskovalno-poslovnih sodelovanj.

Konferenca bo potekala brezplačno na spletu, za udeležbo je potrebna registracija na povezavi http://ittc.ijs.si/.