STAznanost
Naravoslovje in tehnika

V Kopru biološko-psihološka študentska konferenca

Koper, 9. oktobra - Koper bo ta konec tedna gostil prvo Biološko-psihološko študentsko konferenco. Gre za konferenco, ki jo pripravljajo študenti za študente s ciljem zbrati čim več ljudi, ne glede na njihovo starost, spol ali narodnost, da bi spodbujali znanost v vseh oblikah. Poleg študentov bodo svoje delo predstavili tudi štirje gostujoči predavatelji.

Konferenco organizirajo študentje Fakultete za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije (Famnit) Univerze na Primorskem, Društva varstvenih biologov - Biodiva in Društva študentov biopsihologije.

"Če vas zanima širjenje znanja o biologiji in psihologiji, nadgrajevanje predstavitvenih spretnosti ali pa preprosto uživate v spoznavanju novih ljudi in razširjanju svojih povezav, je to pravi dogodek za vas," so zapisali v vabilu. Konferenco bo mogoče spremljati tudi preko YouTube kanala.

Vsebine konference bodo ločene na biološki ter psihološki del, dodatno pa še na dela dodiplomske in podiplomske stopnje študija. Poleg študentov bodo na konferenci svoje delo predstavili tudi štirje gostujoči predavatelji. Bojan Lazar bo tako spregovoril o tem, česa se lahko naučimo iz pandemije covida-19, Elena Bužan bo predavala o genetski raznolikosti. Thomas Brudermann se bo lotil vprašanje podnebne psihologije, prispevek Erika Swyngedouwa pa se bo prav tako osredotočil na "razočaranje", povezano s podnebno apokalipso.

Izbrana strokovna komisija bo ocenila povzetke, ustne predstavitve in plakate, na koncu konference pa bo izbrala tri najboljša dela iz vsake kategorije. Povzetki in plakati vseh udeležencev bodo vključeni v zbornik povzetkov, ki bo naložen v slovenski knjižnični informacijski sistem COBISS.