STAznanost
Naravoslovje in tehnika

Tehniški muzej Slovenije te dni v znamenju biotehnike

Bistra, 12. oktobra - V Tehniškem muzeju Slovenije do četrtka potekajo Biotehniški dnevi, ki jih skupaj z muzejem pripravlja Biotehniški izobraževalni center. Prek delavnic in demonstracij, ki se bodo zvrstile tekom treh dni, želijo obiskovalcem predstaviti raznoliko dejavnost izobraževalnega centra, so sporočili.

Na delavnicah bodo po navedbah organizatorjev obiskovalci lahko spoznali potek izdelave kozarčnih sladic, oblikovanih s sladkornimi in čokoladnimi masami. Prav tako bo izveden prikaz žit in mok ter njihova uporaba pri izdelavi kruha.

Predstavljena bo tudi vloga mikroorganizmov v živilstvu ter delavnica vzorčenja in determinacije bentoških nevretenčarjev in planktona z razlago njihovega pomena za biosfero.

V sklopu Biotehniških dni bodo obiskovalci Tehniškega muzeja v Bistri pri Vrhniki lahko priča tudi dvema predavanjema. Tema prvega bodo pasti uživanja energijskih pijač, na drugem pa bodo predstavili povezavo med senzoriko in virtualno potjo do poklica v živilstvu, sporočajo organizatorji.

Dogodki so namenjeni predvsem učencem tretje triade in dijakom, ogled prireditev pa je vključen v ceno muzejske vstopnice.