STAznanost
Medicina in zdravje

Laboratorij za farmakogenetiko MF UL bo javnosti predstavil svoje delo

Ljubljana, 2. decembra - Laboratorij za farmakogenetiko na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani (MF UL) v petek organizira dan odprtih vrat, na katerem bodo javnost seznanili s svojim delom in dosežki na področjih farmakogenomike in personalizirane medicine. Med drugim bodo predstavili rezultate raziskav na različnih področjih, kot so biološki označevalci.

Na devetem dnevu odprtih vrat Laboratorija za farmakogenetiko MF UL bodo raziskovalci skupaj s kliničnimi sodelavci predstavili rezultate raziskav na področju bioloških označevalcev, farmakogenetike in personalizirane medicine pri presaditvi ledvic, malignem mezoteliomu in raku dojk. Z dogodkom želijo doseči čim širši krog ljudi, od zdravnikov in drugih zdravstvenih delavcev ter raziskovalcev s področja biomedicine in študentov do bolnikov in širše javnosti.

O dognanjih na področju presaditve ledvic bodo spregovorili Miha Arnol, Gregor Mlinšek in Ivana Sedej z Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana (UKCL), o dognanjih na področju medicine malignega mezotelioma bodo spregovorili Danijela Štrbac z Onkološkega inštituta ter Miha Švarc, Cita Zupanc in Katja Goričar z MF UL, Nikola Bešič z Onkološkega inštituta, Zala Vidic z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Franja Dugar z MF UL pa bodo predstavili dognanja na področju zdravljenja raka dojk.

Dogodek bo zaradi epidemioloških razmer potekal prek platforme Webex, so sporočili z medicinske fakultete.