STAznanost

Raziskovalno sodelovanje med ZRS Koper in Fakulteto za kineziologijo v Osijeku

Koper, 1. februarja - Predstavniki Znanstveno-raziskovalnega središča (ZRS) Koper in Fakultete za kineziologijo Univerze Josipa Juraja Strossmayerja v Osijeku so sklenili sporazum o sodelovanju na področju raziskovalne in izobraževalne dejavnosti. Sodelovanje bo trajalo tri leta, so sporočili iz ZRS Koper.

Sodelovanje, izmenjava dobrih praks, krepitev znanstvenih raziskav, izobraževalne dejavnosti in akademskega prostora na področju kineziologije so glavne točke sporazuma, ki sta ga podpisala direktor ZRS Koper Rado Pišot in dekanja Fakultete za kineziologijo Univerze Josipa Juraja Strossmayerja v Osijeku Vesnica Mlinarević.

Podpisu sporazuma so prisostvovali tudi predstojnik Inštituta za kineziološke raziskave ZRS Koper Boštjan Šimunič s sodelavci ter prodekanja in prodekan Fakultete za kineziologijo v Osijeku, Iva Šklempe Kokić in Zvonimir Tomac.

Podpisniki memoranduma si bodo v naslednjih treh letih prizadevali pri izvajanju skupne znanstveno-raziskovalne in izobraževalne dejavnosti na področju kinezioloških raziskav. To bo vsebovalo sodelovanje pri pripravi študijskih programov, konferenc, delavnic in ostalih dejavnosti na nacionalnem področju in v mednarodnem prostoru, spodbujanje mobilnosti raziskovalcev ter prenos dobrih praks med institucijama, so zapisali v sporočilu za javnost.