STAznanost

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE prejel certifikat za poslovno odličnost

Izola, 22. februarja - Vršilec dolžnosti direktorja javne agencije Spirit Rok Capl je danes na slovesnem dogodku raziskovalnemu inštitutu InnoRenew CoE podelil certifikat za poslovno odličnost Recognised by EFQM 4 zvezdice. Po besedah direktorice inštituta Andreje Kutnar priznanje pomeni pomemben korak pri doseganju kakovosti.

Ljubljana, predsedniška palača. Direktorica InnoRenew CoE Andreja Kutnar. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana, predsedniška palača.
Direktorica InnoRenew CoE Andreja Kutnar.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

V raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE so se lani prijavili na javni razpis za podelitev priznanja Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2021. Pri tem so se ocenjevali po modelu odličnosti EFQM in uspešno pridobili certifikat Recognised by EFQM 4 zvezdice, so v inštitutu navedli v sporočilu za javnost.

Direktorica inštituta Andreja Kutnar je izrazila ponos na pridobljen certifikat. Z zunanjo neodvisno presojo je InnoRenew CoE tako pridobili pomembno potrditev kakovosti svojega poslovanja.

V.d. direktorja agencije Spirit Capl pa je spomnil, da omenjeni certifikat podeljujejo le izjemnim organizacijam na področju poslovne odličnosti: "Morda v prihodnje prestopite meje ter posežete tudi po evropskih zvezdicah odličnosti. Vsekakor pa lahko že danes prevzamete vlogo promotorja odličnosti med znanstveno raziskovalnimi inštitucijami in širše."

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport podpirajo znanstvenoraziskovalne organizacije, ki se zavedajo, da učinkovito vodenje organizacij omogoča med drugim tudi optimalno izrabo javnih sredstev, ki jih ministrstvo namenja za dvig znanja, izkušenj, kompetenc in inovativnosti celotne družbe.

Ministrica Simona Kustec je pri tem izpostavila, da je izolski inštitut "vse bolj trdna, mednarodno vpeta, odlična in programsko raznolika raziskovalna zgodba, ki postaja čedalje bolj prepoznavna v širšem raziskovalnem okolju doma in po svetu. Delate odločno, povezovalno, interdisciplinarno, v sodelovanju z gospodarstvom in na vsebinah, ki so soodgovorne za našo prihodnost".

Na slovesnosti, ki jo je organizirala agencija Spirit v sodelovanju z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, sta bila prisotna tudi župana Izole in Kopra, Danilo Markočič in Aleš Bržan.

Kot so spomnili v inštitutu, je delo v InnoRenew CoE izrazito interdisciplinarno, saj pri raziskovanju sodelujejo psihologi, aplikativni kineziologi, kemiki, lesarji in drugi. Strokovnjaki iz različnih področij se ukvarjajo z raziskavami in inovacijami s področja obnovljivih virov in trajnostne gradnje. Trenutno je na inštitutu 69 zaposlenih, od katerih skoraj polovica prihaja iz 19 drugih držav, tako iz Evrope kot ZDA, Azije in Afrike.

Na inštitutu so že začeli izvajati priporočila, ki so jih dobili s strani ocenjevalcev, kar jim bo pomagalo tudi pri nadaljnjem izboljševanju poslovnih in podpornih dejavnosti.