STAznanost

Dan odprtih vrat IJS po dveh letih ponovno v živo

Ljubljana, 26. marca - Na Institutu Jožef Stefan (IJS) se bodo danes z odprtim dnevom vrat zaključili jubilejni 30. Dnevi Jožefa Stefana. Na IJS na dan odprtih vrat, ki po dveh letih ponovno poteka v živo, vabijo vse, ki jih zanima, kaj in kako delajo na inštitutu. Ogledi bodo potekali tako na sedežu inštituta kot v Reaktorskem centru v Podgorici pri Ljubljani.

V okviru obiska na sedežu inštituta se bodo obiskovalci seznanili z delom IJS na področju snovi, interneta in biotehnologije, na področju biologije, kemije in fizike ter na področju znanja, sistemov, materialov in okolja.

V Reaktorskem centru v Podgorici pri Ljubljani pa si bodo lahko obiskovalci ogledali ICJT - Izobraževalni center za jedrsko tehnologijo Milana Čopiča, raziskovalni reaktor TRIGA Mark II v RIC Reaktorskem infrastrukturnem centru, reaktorsko tehniko, odsek za znanosti o okolju ter največji slovenski ionski pospeševalnik.

Kot so sporočili z IJS, bo med ogledi treba upoštevati vsa epidemiološka navodila in priporočila. V zaprtih prostorih je obvezna uporaba mask.

Dneve IJS, ki po dveh letih ponovno potekajo v živo, institut organizira ob obletnici rojstva Jožefa Stefana z namenom približevanja znanosti javnosti in počastitve spomina na slavnega fizika. Čez teden se je zvrstilo več predavanj, podelili pa so tudi priznanja najodmevnejšim doktoratom in poslovnim partnerjem.