STAznanost

Kačič edini kandidat za rektorja Univerze v Mariboru

Maribor, 4. aprila - Na razpis za volitve rektorja Univerze v Mariboru je do današnjega izteka roka za vlaganje kandidatur prispela ena kandidatura. Edini, ki se je prijavil, je dosedanji rektor Zdravko Kačič.

Volilna komisija univerze je ugotovila, da kandidat izpolnjuje pogoje, in pozvala študentski svet, da najkasneje do 11. aprila poda svoje mnenje o kandidatu za rektorja, so danes sporočili z univerze.

Poročilo o dosedanjem poteku kandidacijskega postopka bo obravnaval senat univerze na izredni seji 12. aprila, ko bo v skladu s postopkom tudi potrdil kandidatno listo. Volitve bodo potekale 24. maja.

Rektorja Univerze v Mariboru na splošnih in neposrednih volitvah za dobo štirih let izvolijo tri skupine volivcev: visokošolski učitelji, znanstveni delavci, asistenti z raziskovalnim nazivom in visokošolski sodelavci; študentje in drugi delavci.

Kačič, ki mu prvi mandat poteče 19. junija, je že pred časom napovedal, da se bo potegoval za nov mandat. Kot je dejal za STA, želi nadaljevati z uresničevanjem projektov, ki jih je z ekipo zastavil v sedanjem mandatu. "Projekti so še vedno v razvojni fazi in treba bo vložiti še veliko napora, da jih bomo lahko uresničili," je povedal.