STAznanost

Gospodarsko ministrstvo prejelo nagrado ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo

Ljubljana, 8. aprila - Združenju za informatiko in telekomunikacije (ZIT) pri GZS je podelilo nagrade ZITko leta za posebne dosežke in priznanje ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo. Nagrado ZIT partner leta za večjo digitalno ambicijo je dobilo gospodarsko ministrstvo, nagrade za posebne dosežke pa je dobilo pet še posebej aktivnih članov združenja.

Kot so sporočili iz združenja, so nagrade za posebne dosežke ZITko leta dobili direktor podjetja Žejn in član upravnega odbora ZIT Ernest Žejn, direktor podjetja ZZI, predsednik upravnega odbora ZIT, vodja delovne skupine eZdravstvo, član strateškega sveta za digitalizacijo in predsednik Slovenske digitalne koalicije Igor Zorko, izvršni direktor podjetja Bass in član upravnega odbora ZIT Aleksander Bastl ter član upravnega dobra ZIT in predsednik sekcije ScienceTech Janko Burger, ki prihaja iz podjetja Cosylab.

Nagrade so namenjene članom združenja za njihov trud, delo, rezultate, ki so bistveno pripomogli k uveljavitvi združenja in njegovih aktivnosti ter so prispevali močan pečat k večji digitalni ambiciji Slovenije.